Gerinctréning, jóga

GERINCTRÉNING

    

A gerinctréning  (SpineUp! – Almásy Csilla) egy rendkívül precízen és hatékonyan felépített foglalkozás, melynek célja a preventív gerincvédelem – mindez élvezetes formában.
Jótékony hatása már az első óra után érezhető, a rendszeres gyakorlással pedig búcsút is inthetsz a hátfájásnak, látványosan javul a tartásod, mozgáskoordinációd, a tested szinte újjászületik. Ha ülő, mozgásszegény életmódot folytatsz, itt a helyed!

Mi történik az órán?

Először is kikérdezlek az egészségi állapotodról, különös tekintettel az esetleges mozgásszervi problémákra.
A 60 perces óra során alaposan átmozgatjuk a gerinc ízületeit, valamint erősítjük és nyújtjuk a gerinc mozgatásában résztvevő izmokat. A tréning főszereplői a törzs izmai (hát- és hasizmok), valamint a váll- és farizmok.  A gyakorlatok változatosak, az órát pedig eszközökkel (fitball, softball, súlyzó, gumikötél, bot, stb.) színesítjük.

Az óráról részletesebben ITT olvashatsz!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

JÓGA

   

A tévedések elkerülése végett, a jóga nem csak meditációról, mantrázásról szól… sőt, az órákon nagyon is kemény munka folyik.
A jóga tökéletesen alkalmas a gerinc karbantartására, a tartás javítására; próbára teszi az erőnket, állóképességünket és egyensúlyérzékünket. Az ászanák (testhelyzetek) hatékonyan erősítik, nyújtják az izmokat, és mozgatják át a gerincet és az ízületeket.

Tanulmányaim, gyakorlásom során szerencsém volt többféle irányzatot, a jóga több „műfaját” (Iyengar, gerinc- és dinamikus jóga) megismerni. Óráimon szeretem ötvözni őket, mindenből a legjobbat beletenni.

Mi történik az órán?

Egy lazább, könnyedebb bemelegítést követően elővesszük a hagyományos jóga ászanákat, erősítünk és nyújtunk, és természetesen szerepet kap a légzés is. A gyakorlatokat – a dinamikus órán – összekötjük,  de szerepet kapnak a statikus pózok is, melyeket hosszabban kitartunk. Rövid relaxációval, lazítással zárunk. Az óra során egyszerre tapasztalhatsz meg fizikailag kihívást és mentális megnyugvást, ellazulást, valamint átélheted a test és lélek folyamatos kommunikációját.